Nov 26, 2014, 7:29 PM

Тогава, когато 

  Poetry
738 0 8

Запази ми местенце до тебе.

Ще си против, но тръгвам сега.

Имам нужда да съм си потребна.

Имам нужда да бъда сама.


Като вирус в кръвта ми, донесъл

само болка и много тъга,

като болест, отнейде привнесен,

като удар от силна ръка -

ти ми сряза задълго крилете,

ти донесе несладките дни

и остави ми белег до белег -

беше лош, беше трудно простим.


И когато в пустинния пясък,

на безлистната моя душа,

плъпне първият нежен израстък

и започнат да никнат цветя,

ще се върна. До теб ще приседна,

ще живея без никакъв страх,

а очите ми пак ще прогледнат

и ще бъда пак цялата грях.


Радост Даскалова

 

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??