Oct 27, 2020, 6:59 PM  

Той 

  Poetry
349 9 9

Той мълчи. Диша, знае –

тя е там във началото.

От сърцето назаем

взе му чувството –

цялото.

Няма нужда от снимки.

Тя е огън в камина.

Мига, без да я вижда.

Вижда,

без да я има.

И не може да бъде

сам със себе си в стаята.

Тя е тръпка.

И гъдел.

След въпрос – запетаята.

Често сам си говори.

Не е луд.

Той е влюбен.

Всички земни затвори

ще ги върже на възел.  

 

И ще бъде свободен

и за нея ще мисли.

Той е цвете без корен

във ръцете ѝ чисти.

И вълнá, доближила

на любимата тялото.

Впила капки в душата ѝ

и сърцето му.

Цялото.

 

 

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??