Aug 7, 2007, 10:51 PM

Топлината на глината 

  Poetry
826 0 23

Знаете ли, глината говори в ръцете
на майстора-грънчар и колелото!
Със тях извайва прелестните съдове -
частици са поели от душата му.


Уюта си от слънце ни даряват
и греят в зимните и мрачни дни.
Светулки в мрака заблестяват -
изпечената пръст искри, искри...


От много векове е тъй заложено:
мъжът да бъде все на лов,
жената пред камината приседнала
приготвя ястиЯ във глина с любов.


От род на род се е предавала
и обичта  им е била целенасочена.
Огнището когато се стъкмявало,
традиция е станала, сега наложена.


С изпечената пръст сме пред камината -
опушена и стара е като света ни.
Насипваме винО, с любов наречено...
усещаме на глината  вкуса и аромата и.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??