Jul 1, 2013, 5:43 PM

Топъл полъх 

  Poetry » Love
922 0 13

Да, пак вали. И днес не спира.

Дъждът господства над света.

Щурее той, хлапак немирен,

по покриви и по стъкла.

Прихлупило се е небето.

Безизразна е сивота.

Но вътре в мен, сърце, нелепо

тактува в ритъм с любовта.

Щурчета свирят. Птици пеят.

Проблясват слънчеви лъчи.

Какво че вън порои леят

от облачните си сълзи,

че вятърът с нахален порив

флиртува с тоз отчаян дъжд...

щом мислите са топъл полъх

към влюбен в светлината мъж.

 

Таня Мезева

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??