Feb 3, 2010, 9:19 AM

Торбички Любов 

  Poetry » Odys and poems
1719 0 5

Ще опаковам своите чувства във торбички...
така ще ги запазя непокътнати
и от света около мен,
и от зли очи...
Обичала съм много... и обичам!
Давала съм... и ще давам!...
По торбичка ще раздам на всички:

Първата торбичка е за малката ми дъщеря:
Нежно мамино момиченце,
мое пролетно кокиченце...
протягаш ти към мен ръчички
и поглед, пълен със звездички.
Пей и скачай с весели игри,
над тебе мама винаги ще бди!

Втората торбичка е за голямата ми дъщеря:
Скъпа моя, вече си девойка -
фина, като французойка!
Умна, опитна и зряла,
(май по-рано помъдряла...)
Силна си дори за двете!
За теб, поклон пред Боговете!

Третата торбичка е за Мама:
Майко моя, майчице любима,
даряваш ме с любов необозрима!
До вчера бях детето непокорно,
от днес ще съм ти рамо чудотворно!
През сЪлзи ще прошепна тихо, само -
прости ми и... Благодаря ти, Мамо!

Четвъртата торбичка е за Татко:
Отиде си, прегърна вечността си...
отнесе част от мене със смъртта си,
но всички на земята сме за кратко
и, докато съм жива, мили Татко,
доброто ти сърце ще възхвалявам,
децата си със теб ще възпитавам!

Петата торбичка е за моята сестричка:
Една си ми, а друга и не искам,
за тебе и морето ще разплискам!
Най хубавото детство изживяхме
и плакахме, и заедно се смяхме...
Обичам те, сестричке моя нежна,
дарявам ти усмивка белоснежна!

Шестата торбичка е за моите племеннички:
Момичета, прекрасни и красиви,
аз моля Бог да бъдете щастливи!
За мен сте рожби, също като родни,
обичащи и чисти, благородни!
Оставям ви, в добро и в зло, повеля:
до вас ще е любящата ви леля!

Последната, седмата...:
Остана ми последната торбичка...
(дали успях да дам от мен на всички?!)
За себе си не искам да прибирам
и чувствата си тайно да складирам.
Остатъка дарявам на Съдбата,
повела ме напред към Светлината,
където ще ме чака Любовта
и Сродната... повяла прах в праха!

© Дида Христозова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много оригинален стих!Поздрав!
  • Сякаш си я сложила тази своя любов в торбички за дълбоко замразяване във фризера,за да се запази по-дълго!
  • Поразително красиво!!!
  • Успя да ми ускориш пулса, за пореден път!...
    Споделям мирогледа ти за това, че трябва да се стремим цял живот да даряваме обич и радост на хората, които обичаме! Това си личи и в моите стихове, (макар и поезията да не ми е особено силна страна).
    Поздрави за прекрасната поема!
  • Обич нежна във торбички,
    запазила си там за всички,
    но прибави към тях една
    за наща хубава земя!

    Поздрав за обичта!
Random works
: ??:??