Jul 19, 2024, 4:49 PM

Това е всичко 

  Poetry
177 2 4

Говори!

За теб, за изгрева, за Бог,

за двама ни, за цялата Вселена.

За Истина, създадена с Любов,

която сред безкрая е родена.

 

Кажи ми!

Всичките неща, които зная.

Ще слушам песента на твоя глас.

Ще бъда мъничката птица в Рая,

щастлива, че животът е за нас.

 

Мълчиш ли?

Аз и тишината с теб обичам.

Летя тогава в звездното небе

и с облаци душата ти обличам.

Лудува с мен усмихнато дете.

 

Недей плачи!

Сълзите миналото ще събудят.

Гранитна урна с хиляди лъжи.

Химери бъдещето ще погубят,

изгаряйки щастливите мечти.

 

Живей сега!

Защото днес реката е красива.

Полето е с безбройни цветове.

Мигът във синевата се разлива,

а там ни чакат чудни светове.

 

Обичай ме!

Това е всичко.

© Гедеон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Античен ром (питие) звучи обещаващо. Демек - отлежал. 😋
  • Констанс, замислих се, ако сложа пауза на романтик, как би изглеждало, като ром антик /античен мургав брат/ или ром антик /антична напитка ром/ и в двата случая е ценност
    Благодаря, Люси.
  • Я, колко романтично.
  • Хубаво!
Random works
: ??:??