Jan 30, 2024, 12:27 AM

Този луд свят, луд живот… 

  Poetry » Love, Phylosophy, Free verse
119 1 0

Този живот се е побъркал,

да разделя, които се обичат.

Този свят се е побъркал,

от любов или от липсата и…

 

Този свят се е побъркал,

или хората в него полудяха?!

Този луд свят, луд живот,

те са ни виновните, нали?!

 

Този луд свят, луд живот,

той ли ни побърка или ние?!

Или ние луд го направихме,

да си добър си е привилегия…

 

Този луд, луд свят, луд живот,

те са ни виновните, нали?!

Този луд, луд свят, луд живот,

ние ли сме, или е той?!

 

Този живот се е побъркал,

да разделя, които се обичат!

И ние хората сме луди, луди,

Любовта си да не виждаме!

 

Този свят се е побъркал,

от любов или от липсата и!

Този свят се е побъркал,

а без любов сме толкова бедни!

 

Този свят се е побъркал,

и хората в него сме луди!

Омраза, алчност и тъга,

а човеците само обичат!

 

И ако някой ден ми липсваш,

утеха и в песента не ще открия!

И мислите ми ще са нищото,

отлетяло във времето!

 

И да го чувствам ще е агония,

и ще си ида аз малко по малко.

И дори да останеш вътре в мен,

във вечността ще те потърся.

 

Този луд, луд свят, луд живот

със своята луда реалност!

Това е лудост, лудост, лудост,

животът без любов, какъв е?!

 

И ако някой ден ми липсваш,

и ръцете ти не са в моите?!

И ако някой ден ми липсваш,

и устните ни отделени са…

 

Този луд, луд свят, луд живот,

със своята луда реалност!

Те са ни виновните, нали?!

 

И колко ли луди сме, хората

да не обичаме, да не обичаме!

Не ще го разбира! Не ще…

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??