Jun 26, 2010, 9:28 PM

Този миг е за теб 

  Poetry » Other
856 0 18

Този миг е за теб.

Събуди се!

Не гледай през мене!

Всяка дума тежи

и завинаги прави следа;

всеки жест е изпълнен със смисъл

по Божия воля

и налива в душата ти истинска жива вода!

Не затваряй очите,

сърцето,

ума

и ръцете!

Колко още да идва напразно

при теб Любовта?

Сякаш искаш да бъдеш

на някаква друга планета,

но дълбоко у теб

са покълнали земни цветя...

Ти усещаш, че времето идва и тихо минава,

че си тръгват надежди,

мечти,

неживяни неща...

И е толкова жалко,

когато не се преживяват -

все едно, че си върнал подарък

с висока цена...

Този миг е за теб –

приеми го,

че той ти се дава,

без да трябва в замяна

да правиш това и това...

Този миг може би е последен,

а после остава

или пълен живот,

или празна до дъно душа...

 

 

 

 

 

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??