Jun 8, 2006, 10:51 AM

Трансформатор 

  Poetry
671 0 4
В главата ми пулсират кривите
на стихове и макронапрежения.
И дефазиран спрямо времето,
в пространството изстрелян, между живите
приел съдбовно избора на бремето,
мечтаещ вяра, но открил съмнения,
аз търся своя орбита, свой спин,
където да попадна в резонанс
със времето и неговия данс.
Пулсират кривите, в една посока -
рецептор-мозък - преминава тока
на мислите и на живота,
открил се сам във веществото.
Аз представлявам трансформатор,
тип "хомо сапиенс", от тези,
които жизнения вятър
трафират във поезия.
Първичната намотка - сетивата,
вторична - мозък, консуматор
са хората, проводници до тях
са стиховете, електрони-думи
извикващи омраза или смях,
разказващи молитва или грях,
а може би, живота в странна сума.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??