Jan 9, 2024, 6:47 AM

Tрансплантация 

  Poetry » Phylosophy
212 2 3

От известно време посиня лицето му, 

силата му сякаш скърши се на две: 

чу да се говори - отказва сърцето му, 

към света отвъден бавно той пое. 

 

  Ала при една дълга визитация 

за едно спасение някой спомена.

 че той се подготвя за трансплантация-

 На надежда млада хвърлиха храна.   

 

И така във зъби стискаше душата, 

И до края свой нямаше да спре 

да си ляга вечер с молба на устата 

ако може някой други да умре.

...........................

Опитайте се даже неуспешно

да не ме разбирате погрешно.

На някои персони пред смъртта

 

им трябват трансплантати на душа.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??