Партиен дом по европейска визия
с похарчени пари заради амбиции,
си имаме, но.... Време за ревизия!
Да го направим дом за репетиции!
Там всички кандидати за софрата,
нека да се учат да гласуват.
След изборите ще им е познато
какво е нужно, без да шмекеруват.
Народът е платил за тренажора.
Музей на бъдещето няма как да стане.
Достатъчно луксозно за затвор е.
Не се ли ползва - паяци ще хване.
И други нации след нас ще си направят
подобни тренажори. Ще завиждат.
Защо им е - дори и да не знаят,
достатъчно е, че от нас го виждат.
Народът гладен, свикнал е да плаща.
Всеки трети кандидат е вече
краката депутатски да поклаща,
но съвестта е толкова далече...
© Валентин Йорданов All rights reserved.