Лятото неусетно си отива,
студ вън всичко ще скове,
а ти все тъй си красива,
но сме от различни светове!
В сън се аз унасям,
сърце за теб тупти,
самотата едва понасям,
че ти си сал мечти!
Като ангел си невинна,
от очите ти сияе светлина,
пред мене ти пристигна
и ето - изчезна тъмнина!
Не мога аз да те забравя,
че освети ти моята нощ,
умна и нежна си - браво! -
пред теб злото губи мощ!
И ела ти тук - при мене -
да ме утеши твоята доброта,
любовта дава, а не взема,
че си най-хубава в света!
© Георги All rights reserved.