May 19, 2020, 6:13 AM  

Три крачки до раздялата 

  Poetry » Love
604 9 23

ТРИ КРАЧКИ ДО РАЗДЯЛАТА

 

Усетя ли внезапно, че си тръгнал
и няма да прекрачиш утре прага,
при паячето – в прашния му ъгъл –
навярно тишината ще избяга.

 

Прегърне ли с воалите си хищни
прекрасния ѝ алабастров глезен,
дъждът отвън стъклата ще подпише.
Поканя ли го – може и да влезе.

 

На чай да седне, да ми поговори,
небрежно и подкачващо да смигне.
Ще проумея, даже твърде скоро
как с липсата не може да се свикне.

 

Че думите без другия угасват
и тъмното е лепкаво и тясно
във пепелта на гибелните страсти.
Обичай ме – защото е прекрасно.

 

Отвориш ли вратата за последно,
твърдейки, че животът ни е лудост,
преди съвсем от мен да си изчезнал –
спомни си – днес с кого си се събудил.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??