Sep 17, 2019, 7:19 PM

Последна нощ 

  Poetry » Love
393 7 8

ПОСЛЕДНА НОЩ

 

Установените привички 

са най-големият кошмар.

Щом закъснях да те обичам, 

да бъда с теб, е Божий дар,

да виждам как те е жигосвал

и със камшици е плющял

дъждът ревнив, мълниеносен –

раздал любов – и недодал,

как всяка бръчка е браздичка –

от нощ без сън или без грим.

Едва ли ще си кажем всичко.

И по-добре да помълчим.

Защото няма много време –

да бъда твоя, да си с мен.

Каквото може – да си вземем –

трохички хляб и звезден мед.

Една последна нощ, в която

ще ни покрие – мълчалив,

дъхът на стихващото лято...
 

Обичал ли си – бил си жив.

 

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??