May 1, 2021, 4:43 PM

Труд 

  Poetry » Other
216 0 1

                                      Труд (На нивата)

 

 

Народът наш, той винаги се труди,

отново с вола и ралото е в ръка.

На полето преди слънцето да се събуди,

обработва с плуг майката земя.

 

Отпред е вола, с него набраздяват земята,

от малък знае как, научи го на труд бащата.

Заедно ораха, сееха и жънеха те някога,

остана спомена за него, няма го сега.

 

Оре човека а слънцето пече ли пече,

но не е сам, до него е неговото дете.

Гледа своя мил баща как с вола оре,

пораства и ще стане работливо момче.

 

Майката земя богато ще ги възнагради,

нивата от семената житото ще роди.

Ще израстват бавно, ще пораснат класове,

ще дойде жетва, мелница и бели хлябове.

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??