Две дечица си играли
сред тревата свежа, росна.
Боси, даже без сандали,
гонили се и се смяли.
Но за миг от таз игра,
всичко тръгна към беда!
Трънче мъничко,но остро,
боцна там крачето босо.
Писна и заплака силно,
седна малкото дете.
Що за изненада лоша?
Гоненица ,а боде!
Но приятел в нужда знаем,
винаги ще се познае!
Близо беше кака Бети,
вечно носи си пинсети!
Трънчето умело хвана
и за миг изчезна то.
Ето чудо - без измама!
Страшно ,никак не било!
И играта продължава,
скачат малките деца.
Вече няма да се плашат,
трънче,че ще спре игра!
© Просто Някой All rights reserved.