Apr 25, 2008, 11:37 AM

Тук съм 

  Poetry » Love
1397 0 34
 

Почука тихо на вратата ми... отворих.

Поканих те да влезеш у дома,

не помня - първа ли те заговорих

или отвърнах аз на твоите слова.

Дар донесе ми - една надежда.

Събуди моите заспали сетива.

Дали сърцето ми  към теб поглежда?

Не знам! И ти не питай за това!

Не казвай нищо. Заповядай, настани се!

Ще ти създам уют,  навън вали,

ето... на рамото ми облегни се

и ако искаш, просто помълчи!

Аз ще те слушам, това го мога,

разговаряла съм вече с тишината.

Отговори нямам на въпроса,

но знам едно... не бягай от съдбата.

Да ти налея ли? Да пием двама.

Да отворя вино или уиски с лед?

Така е,  понякога си заминава...

За любовта говоря, аз съм тук, до теб.

Ех, времето... как с нас играе!

Ще се съмне скоро, а дъждът вали.

Но със утринта не настъпва края,

виж луната, май отива да поспи.

Поспаланка е, остави я да си ляга.

А аз да сипя ли още по едно?

Нещо в гърлото така ме стяга,

и в мен напират - въпроси сто.

Да, ти почука тихо на вратата.

Отключих я, не просто ти отворих,

там, зад нея, се напивах с тишината.

Сега се сещам, май аз те заговорих.

Между редовете сякаш те усетих,

едно сърце туптеше скрито...  там.

Някак си, случайно те намерих.

Защо се случи? И това не знам!

 

ноември 2007

© Людмила Нилсън All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??