Jun 4, 2022, 2:10 PM

Тупа-лупа! Тра-ла-ла! 

  Poetry » Humour
1029 6 19

Днес, измислих лека песен:

Лятна песен за мъгла!

С текст отвсякъде чудесен:

“Тупа-лупа! Тра-ла-ла!”

 

Тръгнах с нея под лъчите.

С тъмно сини очила!

Зърнах мацка във вълните:

”Тупа-лупа! Тра-ла-ла!”

 

Мигом скочих във водата!

Казах нежно: “Оп-пала!”

Пръв подадох си… ръката:

”Тупа-лупа! Тра-ла-ла!”

 

Седнах с нея край морето!

В тиха кръчма с колела.

Две-три водки, след което:

”Тупа-лупа! Тра-ла-ла!”

 

В миг запомних тази песен:

”Тупа-лупа! Тра-ла-ла!”

Че животът… днес е лесен

само с песен на уста!

 

 

 

Юри 
Йовев

Юни

2022 г.

 

© Yuri Yovev All rights reserved.

The work is a contestant:

Ноти за лятна песен »

8 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??