Mar 23, 2011, 9:28 PM

Тва нямъ да йе празен лаф!;-) 

  Poetry » Humour
1360 1 24

- Аверке мила, айде - идвай -

   шъ черпя къпанье в мурету!

   И пясък дажи в банския ши имъ -

   гювеч ти пускам бре, ут мен дъ мини!

   Е, с някуй рак тук-там - без туй ни можи!

- 'Ма без мидузиииии!

- Е, ти ш си ги сложиш! ;)

- Ама... спасители зъ мен дъли ши имъ?

- Ши пусна връзки - дажи ш'съ дузинъ!

   Устай пръсету, óвцити, гираня,

   салкъмъ, лозиту, на Спас... куланя

   и идвай - 'фащай тренъ и съ мятъй -

   шъ станиш кат сиренъ! Смятъй!

   И 'найш кво яку, чи и дажи готску,

   дъ съ пичеш нъ топъл пясък морски!

   Дъ знайш убачи, чи Ве Це йе вътри -

   ни йе кът нужникът у вас - дъ смЪрти...

- Еее, яз зъбраих лани дъ гу чистя,

   та малко мно'у има... 'Ма ни фтрùса!

- Те тука има мекичка 'артия!

- Ма верно ли? У нас - купривъ -

   тя ланска йе, и си я стривъш...

   И орехова шума има... сал дъ свàриш!

   Ма щеш ли да ти набера яз малку?

   И зъ чурбицъ йе чудеснъ... Хубу, жалку!:(

   А за 'артията... - ут старъ пресъ,

   ма с шумъ преди туй... Де съ утнеси!?

   Хм, да, с Ве Це си й по-'убáву...

   Е, 'нъл до столицатъ сте... 'Ми брáву!

- Ъх, верну! Тъй кáзъ дажи и кумшийкатъ -

   чи посли с кеф ш си пия и ръкийкатъ!

   Пунежи нявгъ пробвах я - зъ първи път,

   и рекух, чи тъка шъ ми йе гот.

   Убачи... тя йе мекъ и кът рекух...

   пръстá 'лътнá... И яз ут яд съ спекух!

- Пък ний си я пирем (мъ пуд сикрет)!

   Но ти умекутител слагай по-нъпред -

   дъ знайш, чи аруматна ши йе тъй, и няма

   да тъ сърби, а ш гали кату мама...

 

 

* * *

 

След йощи малку лафчи между тях,
с бухчатъ и без грамчи страх
стъкми съ буля и... - ах, как съ бáрнъ,
казá на Спас, чи ще йе вярнъ,
на трен метнá съ и... пуф-паф, пуф-паф...
Тва нямъ дъ йе празен лаф! ;)

© Петя Кръстева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??