Твоите очи
Погледнах в твоите очи
и само мъка аз видях.
Влажни от напиращи сълзи,
мъката на любовта съзрях.
Погледнах в твоите очи.
Че ме обичаш, аз разбрах
И вече нямаше сълзи,
a детски палав смях.
Погледнах в твоите очи,
видях безпомощно дете в тях.
Кажи го, опитай се, не се мъчи,
да обичаш не е грях.
Погледнах в твоите очи
и те ми казаха на глас:
"Обичам те! Обичам те... мълчи!"
"Обичам те!" - прошепнах ú и аз.
Teodor Nikolov
Петък 25.01.2011г.
© Теодор Николов All rights reserved.