Jun 28, 2012, 3:59 PM

Тя 

  Poetry
339 0 0

 

В мрака на нощта

щурци се чуват…

… и лунна светлина я осветява,

и тъжни мисли в главата ù нахлуват,

и я карат да се чувства няма.

 

Стои си неподвижна в мрака,

вкопчила пръсти в мократа трева.

Лежи безмълвно на земята,

загледана в една звезда.

 

По лицето ù сълза се стича,

последвана от втора, трета… и така…

Със все сила се опитва да извика,

но е твърде слаба за това.

 

И се свива в тревата,

с ръце обгръща своите колене.

Обгръща ги, сякаш за да предпази

от света единственото си сърце…

 

 

Дали ще е някога щастлива?

Това дори и аз не знам…

Знам само, че е там… макар и полужива,

разбита... чакаща го да го осъзнае сам.

 

© Съни All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??