Nov 2, 2021, 8:44 AM

Тя, жената 

  Poetry » Free verse
803 1 0

Много хора се опитваха да я разгадаят, но нито един не успяваше, защото характерът ѝ беше като звезден пъзел, с различни парчета звезди,

всяко едно от парчетата, все по-изгарящо от предишното.

Тя самата беше изградила себе си по този начин, за да бъде трудно да се стигне до същността ѝ, за да не я наранят.

Животът я поставяше на колене често, но не и за дълго, защото тя се изправяше и продължаваше напред ,макар и да беше силно ранена.

За своите беше верен приятел до гроб, -за чуждите красива загадка, 

а за себе си беше всички земни стихии, събрани в едно слабо тяло.

 

 

Н. Максимова 

 

© Надежда Максимова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??