May 28, 2021, 9:53 PM  

Какво си ти... Тя всичко е 

  Poetry » Love
945 2 14

КАКВО СИ ТИ...

Красимир Трифонов

 

Какво си ти? Най-страстната поема?

На римите ми влюбения свят...

И стихове от нежност сътворени.

Небе ли си ми? Слънчев необят?

Какво си ти? Луна ли си за мене

с очите си - безсънени звезди?

Крила ли си ми, опит за летене,

нощта, която приказки шепти?

А може би си моя бряг мечтан,

с вълните си при тебе да дотичам,

с едничка мисъл - само да съм там.

Да дойда. И да те обичам!

 

ТЯ ВСИЧКО Е

Таня Мезева

 

Тя всичко е за теб - небе, звезди и вятър,

мечта красива тръгнала на път,

там някъде... далече в необята,

за светлата любов избрала кът.

А може би, красива тя е песен,

изпята със римувани слова,

към райските поля, към свят небесен,

политнала на ангелски крила.

Оттам да те прегръща, отдалече,

изпращайки ти светъл звезден лъч,

със който да напомня, че си вречен

на този свят до сетния си дъх.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??