May 23, 2022, 8:00 AM

Тъй нужна ми е вяра 

  Poetry
227 4 7

Тъй нужна ми е вяра за да дишам

и за да оцелея още малко.

Признавам си го, затова ви пиша –

не се ли справя сам, ще бъде жалко.

 

А може би за този свят ми трябват,

оръжия които не владея.

Лъжи, двуличие, безкрайна наглост,

признавам си, че аз не ги умея.

 

Затуй остава вярата в доброто,

в това, да вярвам в хората, че могат

да бъдат Хора, надживели злото.

Ако не са, оставям ги на Бога!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??