Jan 21, 2008, 6:40 AM

Тъжен поглед 

  Poetry » Love
734 0 24
Днес по улицата моя мина старостта.
Тъжно я изгледах, от спомен ослепях.
Но той не беше тъжен, тъжната бях аз.
В сърцето се заслушах, о, как се смях!
И се задъхах с аромати, вкус на устни.
И се подпалих от пожара на очите й.
И се изпънах от нежните й струни.
И си върнах от седмото небе силите...

Днес по улицата моя мина вятърът.
Как връхлитна дръзко, стремглаво, без свян,
да гасна поиска, разплака и свещите,
и катурна фигурките от порцелан...

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??