Aug 28, 2008, 9:22 AM

Тъжен романс 

  Poetry » Love
1514 0 41

В душата й тъжна

струна звъни.

Виола проплаква

някъде в здрача.

Песен любовна

тихо реди,

разказва на някого 

своята драма.

Леят се думите,

бавно, ритмично.

Разливат се нежно

в страстен романс.

Нареждат в сърцето й

стих. Мелодично.

Приказка стара

за болка и блян.

Как е обичала,

колко копняла.

Как е раздавала

с шепи любов.

А после останала

пленница бяла,

на своята обич,

без благослов.

 

В душата й

тъжен ромон струи,

виолата още

плаче във мрака,

песен обична

за минали дни,

която сърцето

тихо изплаква.

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??