Nov 11, 2009, 8:59 PM

Тъжна неделя 

  Poetry » Love
1120 0 11

Тъжна неделя

 

Днес е моята тъжна неделя

и небето пролива сълзи,

този дъжд от света ме отделя,

а напук все по-силно вали.

 

По стъклото надолу се стичат

бистри струйки дъждовна вода,

колко много на сълзи приличат.

Този дъжд все вали. Докога?

 

Докога, ми кажи, ще се лъжем

и със сълзи ще срещам деня,

моят поглед е винаги тъжен

и нерадостен идва съня.

 

Докога във писмо ще ми пишеш,

че ти липсвам и страдаш по мен,

аз не зная дали ме обичаш,

но без тебе е пуст моят ден.

 

Тънки ручеи бързо се гонят,

мисълта ми полита след тях,

тихо шепнат измитите клони,

непознали човешкия грях.

 

Днес е моята тъжна неделя

и небето пролива сълзи,

топъл дъжд от света ме отделя,

а в сърцето ми обич вали.

© Мария Мирчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??