Усмихваш се! И знаеш!
Усмихваш се, така изглежда!
Но болка има в твоето сърце!
Усмихваш се, нали,
от кеф!
Усмихваш се напук!
Усмихваш се, нали!
И знаеш, животът
труден е, боли!
Но с усмивка продължи!
С усмивката вървиш напред,
дори когато стъпката изглежда грешна.
Усмихни се ти и помисли!
Крачката трудна, тежка, невъзможна.
Но изглежда тъй ужасна,
само в съзнанието ти!
Всичко, което правиш,
с усмивка продължи,
сам в джунглата ще бродиш,
където и да си!
Но с усмивка винаги!
И ще знаеш, че нещата,
които построил си,
твои са! Твое дело са!
Без чужда помощ и намеса.
И ето, усмивката стои!
Тъжна усмивка.
И все пак блести.
© Валентин Гюров All rights reserved.
Усмихвай се!