3.11.2011 г., 20:59 ч.

Тъжна усмивка 

  Поезия » Друга
936 0 1

Усмихваш се! И знаеш!

Усмихваш се, така изглежда!

Но болка има в твоето сърце!

Усмихваш се, нали,

от кеф!

Усмихваш се напук!

Усмихваш  се, нали!

И знаеш, животът

труден е, боли!

Но с усмивка продължи!

С усмивката вървиш напред,

дори когато стъпката изглежда грешна.

Усмихни се ти и помисли!

Крачката трудна, тежка, невъзможна.

Но изглежда тъй ужасна,

само в съзнанието ти!

Всичко, което правиш,

с усмивка продължи,

сам в джунглата ще бродиш,

където и да си!

Но с усмивка винаги!

И ще знаеш, че нещата,

които построил си,

твои са! Твое дело са!

Без чужда помощ и намеса.

И ето, усмивката стои!

 

Тъжна усмивка.

И все пак блести.

© Валентин Гюров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??