May 21, 2015, 12:13 AM

Тъжни хайкута 

  Poetry » East forms
670 0 1

 

Тъжни хайкута

 

Земята плаче.

Никого няма си тя.

Тъжна картина.

 

      ***

Пролетта дойде.

Всичко разцъфтяло е.

Аз пак съм тъжен.

 

      ***

Сякаш враждебност

ме сподиряше вечно.

Тъжничко ми е.

 

      ***

Не мога да спя.

Съзнанието боли.

Тежичко ми е.

 

    ***

Пролетта дойде.

Слънцето изгрява днес.

Аз пак тъгувам.

 

    ***

Като от чума

бягат от мен хората.

Но не знам защо.

 

    ***

Раздадох всичко.

Да, за мъничко обич.

Не щат ме сега.

 

ПП: Мнозина твърдят, че хайку е настроение, а не поезия. Донякъде съм съгласен с тях.

© Галифрей Михайлов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дори не знам какво е хайку?
    Едиинственото което съм чела и помня е:
    "Коси от зимен плам
    и януарска жар-
    сърцето ми гори"
    Стивън Кинг
Random works
: ??:??