May 8, 2010, 8:08 PM

Тъжният човек в мрака 

  Poetry » Phylosophy
588 0 4

И както бяхме някога деца, от клоните на времето отронени,
сълзи, пропити в почва горска, обелените лакти, колена.
Бутилка прашна лимонада…

А тъжният човек танцуваше във мрака.

Безумни мисли и мечти, достигащи безкрая,
хиляди пътища, посоки, следвани до края,
и мъртви есенни листа.

А тъжният човек танцуваше във мрака.

Тъй вярвахме, че няма ний да спрем дотук,
тъй вярвахме, че пътят наш ще продължи.
Че младостта избавя всичките беди…

А тъжният човек все тъй танцуваше сред мрака…

И виното горчиво прогаря нашите изгубени мечти,
виенско колело от спомени, светът не беше никак сив,
тъй вярвахме, а се залъгахме, че нещо продължава,
че приказката няма все да се стопява...

А тъжният човек танцуваше във мрака.

И той се сменя постоянно, всеки час.
Днес може да си ти, а утре ще съм аз.
Че той е всичко, дето ни спасяваше преди,
а пък сега е всичко, що ни дели.

И тъжни хора пак танцуват в мрака…

© Галя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Радвам се, че ти е харесало : )
  • Поздрав и от мен !
  • Много ти благодаря!
  • "Трябва да се вслушваме в детето,което някога сме били и което продължава да живее в нас.Това дете знае кои са вълшебните мигове.Можем да сподавим плача му,но не и да го накараме да замлъкне...Блажени са дечицата итяхно е царството небесно.Ако не се преродим започнем да гледаме на живота с невинността и ентусиазма на детството,няма никакъв смисъл да живеем"
    Невероятен стих,Галя...трепваш
Random works
: ??:??