Кървавочервеният залез се разля
в душата ми
и залязоха
спомени,
изгреви,
мечти,
опаковаха се облаци,
очите ми потъмняха,
вече е нощ наяве и дълбоко в мен,
звезди няма, изпадаха като надеждите ми,
оставиха диря догаряща и бърза,
тишината раздира самотата,
влачи я със запушена уста.
Сега съм в тъмнина.
Сега съм тъмнина.
© Teodora Andreev All rights reserved.