Nov 2, 2015, 7:11 PM

Тържество... 

  Poetry » Other
270 0 1

 

 

         Тържество...

 

               Жени и вино. Вино и жени.

                          Кирил Христов

 

Седем дни и седем нощи,

с десет гряха може би...

... Свърши виното, а още

можеше да продължи...

 

Седем скари вън горяха

през деня и през нощта,

седем бъчви пълни бяха

с вино, с цвят като кръвта.

 

А кръчмарката бе млада,

пухкава, но с кръшен стан,

с любовта ѝ за награда

виното течеше там...

 

Пеехме: хайдушки песни,

за любов и за жени,

и за страстите горещи

в тия луди младини...

 

... Що празнувахме- не помня!...

Помен ли за Младостта?...

... А в зори към хоризонта

тръгнала си беше тя:

 

уморена, остаряла

и не виждаща почти,

върху куцащо магаре-

с кош забравени мечти...

 

02.11.2015.

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??