Не е обява, нито надпис във печатен щрифт!
Загуби се по пътя и я няма!
Ни в преспите ни
ни по лифт!
Завря се между празните чинии
или във дрешника със облекла!
Премерва рокли остарели
със копчета и шал яка!
Очаквам я и зная! Тя ме дебне!
Да се заклещя в мислите
да не хвърча!
Обърках се!
Зациклих и не зная
аз ли търсих, или пък тя!
И кой написа таз обява?
Аз- не съм!
А кой?
Кога?
Отново пак, шегите на Амур- а
не спират да създават
свойте чудеса!
Ще дойде тя! Ще я открия!
Без залпове и без тъга
Сега била във земетръсна зона
и чака!
Вятър да я разнесе!
© Румяна Друмева All rights reserved.