Омразата стоманена
куршум изплюва,
ето я съдбата променена,
един живот колко струва?!
От обичта на двама
един се ражда,
а омразата на други
цял свят разяжда.
Напоен с бензинна пара,
светът заспива задушен,
всеки сърба своята попара
и умира съкрушен!
Това ме мъчи и трови,
свободен съм роден, ала в окови,
роб на свят жесток,
роб с надежда,
че у нас се крие бог.
А кой ли го поглежда?!