May 1, 2007, 8:21 AM  

Убиец 

  Poetry
494 0 2

 

Сърцето ми, е камък.

Душата ми, е лед.

Очите ми, са пламък.

Ръката - пистолет.


Аз нямам дом и щастие,

народност и страна -

на мен, са ми в подвластие,

животът и смъртта.

 

Обречен съм да страдам.

Но, нивга не унивам -

професията моя,

изисква, да убивам.


Професията моя,

за мене е това,

което е за хората

в живота, любовта.

 

Професията моя,

е моята съдба -

чрез нея съм отраснал

и неин съм слуга...


За нея, аз във мрака

със сигурна ръка,

"забивах нож" в гръбнака,

на нечия душа.

 

Прострелвах и убивах -

без жал

и без печал...


И знаех,

че в живота ми,

ме чака само кал.

 

Но в кал,

да се превърнеш,

когато от калта

създаден си -

да вършиш

безмилостни дела,

по-сладко е от мириса,

на пареща жена,

по-светло е от ириса,

на очните дъна.

 

Дори и политиката,

известна е с това,

че хвърля кал по чистите,

за да дари с властта,

случайни интриганти,

подставени лица,

престъпници,

мутанти

със гангстерски сърца.

 

Тя, на'ща политика,

е кална до врата...

 

Роден съм сред калта

и влюбен съм

в смъртта...

 

Обичам аз кръвта

и затова сега,

спотайвам се в нощта

с оръжие в ръка,

до нечия врата...

 

- Аз, нивга не унивам -

професията моя,

изисква,

да убивам!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??