May 16, 2012, 4:01 PM

Убийство 

  Poetry » Love
466 0 0

"Убий ме!" - каза сянката на мрака.

"Убий ме!" - викаше коленичила на двата си крака.

"Не искам живот без слънце

и без нито от любов зрънце."

 

"Мрак, ела и ме погълни!",

викаше сянката, но уви...

Още повече запари светлината,

опитваше се да прогони тъмнината.

 

Падна сянката разплакана,

падна и замоли тя отчаяна.

Молеше светлината да си тръгне,

всичко в мрачна бездна да се превърне.

 

Мрака победи светлината

и жадно запоглъща всичко на земята.

 

"Убий ме!" - каза сянката на мрака.

"Убий ме!" - викаше коленичила на двата си крака.

"Не искам живот без слънце

и без любов нито от любов зрънце."

© Стефка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??