Nov 21, 2010, 11:07 PM

Убийството 

  Poetry » Other
1217 0 3

Ще дойде вечер и ще видя как

стъкълца блестят ми в краката...

Аз тъй и не се научих да се пазя,

нито да те отпращам нощем

- не съм заключвала вратата.

Но днес видях ги,

когато свещ запалих

и нозете си не нараних.

Зърнах лицето ти на светлина от восък,

но не се боя, че ще ме пронижеш

с отровен поглед или с глас

нежен като стих.

Ще дойде вечер,

към тебе тихо ще пристъпя

със сабя, скрита в одеяло,

и съня ти ще направя вечен...

А падението ми,

то ще бъде свято.

© Стеси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??