Седя край реката
и зяпам водата,
да мине "онази вода".
След много години
червената мина
и синята близна брега.
Защо ли се блещя
в реката отсреща,
щом синята черна смени?
И кой за косата
в реката от злато
ще ме потопи?
Радост Даскалова
© Радост Даскалова All rights reserved.