Jan 31, 2018, 8:35 AM

Учение 

  Poetry » For kids
553 0 1

 

Ех, мъчно е, родители, учители -
да учите децата люботворно! -
Да са грамотни и душевно сити.
Да мислят свежоумно, благоволно...

 

Стремим ли се, деца, да сме умерени,
за да не паднем от височините?
Кои ли пътища са честни, верни?
И кой е истински пътеводител?...

 

Ще трябва да вървите по-внимателно.
Да гледате в очите зверовете...
Учете светломислещо, старателно!
По-умни и добри от нас бъдете!...

 

Марин Тачков

"Живейте в Добротвория", 2017 г.

© Марин Тачков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??