Nov 5, 2013, 11:04 PM

Ученик 

  Poetry » Love
758 0 1

Животът е най-строгият учител,
а аз съм непрестанен повтаряч,
преписвам на отличници мечтите,
но в сметките не съм добър играч.

В любовната наука - пълна каша,
как "ти и аз” е невъзможен сбор,
а погледът ти – функция към Сашо
и вечна допирателна за спор...

По психология – все сън разказвам
и Фройд е сексуалният ми мор...
на Карл Юнг как душата си показвам,
а анимата ми е стихотвор...

И химията си е доста трудна -
неизравними уравнения навред,
процеси до избухване подлудни,
превръщат в пламък мозъка ми клет.

Най-много ми върви по френски,
не че разбирам думичките аз,
но ми превеждат страстите без грешка,
когато заговори твоя глас...

Не ще завърша в тоз живот изглежда,
че дипломите дава само Бог,
матурата е „Обич, Вяра и Надежда”
а аз проспах и техния урок...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Смях се, допълвах, просълзих се... Хареса ми! Познавам тази история... Дори счупих глупомера няколко пъти!
Random works
: ??:??