Nov 18, 2017, 9:58 AM

Учителката 

  Poetry
494 0 0

Да сме спонтанни като нея, реката,

смело спускаща се в планината

без да планува и пресмята, знае тя,

че е и капка, но и пак е океан.

Така тече с доверие към бъднината!

 

Да бъдем в чистота като кристала

за любимата или любимия до нас

винаги облечени в прозрачност

самите ние Светлина.

 

Да сме единност като капки

връз паяжината на паяк;

сами, отделни, уникални,

чрез светли нишки свързани със всички!

 

Да бъдем в Любовта криле на пеперуда

разделим ли ги, ще се простим със полета.

Помни: Само Той, Бог, единствен те обича

чрез всички и чрез  всичко.

 

Да бъдем в тишината като празника

той се случва, а ти блаженстваш.

Влез дълбоко и спокойно в себе си,

и събуди усмивката на радостта.

© Венцислав Огнянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??