Sep 21, 2006, 12:49 PM

Удивително...Красиво...И грозно... 

  Poetry
707 0 9

В нозете ми пътечка криволичи
от мравчици, забързани за някъде.
Организираност и дисциплина
в труда си мравката намира.
Кой и тук така умело е вкарал ред?
Незная, но е удивително...

По жиците накацалите лястовици
в редица подредени, като скица
на чертожник, опънати със точност
на разтояния една от друга.
В посоката на погледа им симетричност
Каква е тази геометричност?
И кой така умело ги подрежда?
Незная, но е тъй красиво...

На някаква опашка хора чакащи за нещо
мрънкат, а някой май се пререди...
настана страшна суматоха...сбиха се,
и псуваха във утрото все още сънено.
Държат се, като някакви животни.
Защо ли? Незная! Но е  грозно...

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??