May 10, 2012, 5:21 PM

Удвоено 

  Poetry » Love
586 0 0

 

Когато познаваш на някого душата,
когато му откриваш простор към
гледка с чудеса,
когато гледаш го в очите
и там откриваш своята съдба,
скрий си гордостта!

Изхвърли я надалече – да я няма!
Развържи това сърце – да бие!
Вдъхни си малко вяра, някак си ти липсва,
пък тогава, може би, ще се решиш, ще поемеш риска.

 

Трудно се прощава на болките предишни,
трудно се забравя пепел, някога била огнище,
трудно е да живееш в спомен и в мечта -
оставаш само със въздишки. Гръмки, но излишни.

 

Та щом срещнеш своята в нечия душа,
не губи секунда време, всяка среща има своя край.
Бързай бавно, устремено, раздавай себе си – щедро и безмерно,
пък ако таз душа за тебе е родена, ще ти предложи Рая. Удвоено.

 

© Полина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??