Apr 7, 2011, 8:46 PM

Уж е празно, а тежи 

  Poetry
558 0 0

В отпуска го пуснах да излезе 

от любов и радости, от болки и лъжи,
дълбоко в мене да се скрие, да изчезне,
уж празно е сърцето ми, а ми тежи.

Нищото оковите си сложи
не на ръцете ми, а на душата,
закони с нови заповеди то наложи -
предадох се. Отпуснах се. Апатия!

И следвам вече правилата - 
подвластна уставите му научих
и нова - пуста съм, а миналата
в снимките от някога заключих.

Изтрих усмивките и блясъка
от лешниковите очи, сега изстинали.
Отеква някъде далече крясъкът
на всички чувства вече преотминали.

© Таня Момчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??