Jul 6, 2007, 10:29 AM

Умората на повтарящите се дни 

  Poetry
888 0 4
                                                    "Понякога съм толкова добра,
                                                      че цялата изтръпвам и боли ме..."
                                                                                    Петя Дубарова

Защо така се стича моята умора
на бързеи от вените ми - дъщеря ми
се усмихва, ето, във съня си,
тогава мойта доброта се връща от вратата
позасрамена...

И някак странна, тъжна и попарена
е моята коса - след всеки монотонен ден,
защото във властта на уморените съм
се предала - и бавно ме повличат те...
дано, надяват се, детето я спаси
от огъня...

Нима така ще бъде чак до края ми -
да нямам мъничко от вечността едно
усещане, че съм добра -та да изтръпвам
цялата от нея, като Петя, и моля се -
поне за моето дете да имам
добротата...

Не искам да умра...

1.02.2002

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не се вини! Добра си! Съмненията са само изпитание.
    А това е едно от любимите ми стихотворения на Петя.
  • Радвам се, че сте го почувствали...един от трудните ми периоди в живота ми беше тогава.
  • Много ме трогна.Нели, добротата и красотата ще спасят света! Стихчето е чудно!
  • Хареса ми!
Random works
: ??:??