Aug 5, 2009, 3:37 PM

Уморената струна на душата 

  Poetry
468 0 0

Засвири тъжна струна,

 

безнадеждно свиреща едвам, едвам,

като капка бисерна любов,

която разпалва свещта в моя храм.

 

Мелодия тъй уморена,

дишаща бавно с дъх на човешка мъка,

свири, не спира, с последната си сила

усещам как бавно ми подава ръка.

 

Хайде, свири, уморена струно,

отведи ме в света на мойта изстрадала душа,

не спирай, засвири много буйно,

за да убия страданието

с твойта извираща красота.

 

                                                                                     Милан Милев

 

 

                                                                                              4.08.09

 

 

 

© Милан Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??