Nov 23, 2017, 1:01 AM

Уморих се 

  Poetry
242 0 0

Уморих се да съм ти Ангел, 
да те изкупвам от всеки следващ грях!
Болят мазоли по крилете, 
образувани в гонитби ритуални
на призрачните ядове!  
Уморих се да те миропомазвам  
с благостен елей, узрели злоби
да прегризвам, преди да си 
отхапнал отровени желания!
Превалих от фалшиви обещания  
в припева на оболяли псалми,
Изтощих се в обреди пречистващи!
Приседналите нафори ме задушиха! 
В джоба ти оставих последните пера
нарочих много да тежат!  
Остави ги на иконостаса,
следващият Ангел, когато те споходи, 
нека да ме навести!

© Misteria Vechna All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??