Цианидово блесналите устни
на вампирски ухилените спомени
трескаво пъплят по крехката плът
на кристално черните ми нощи.
Нахлуват, опипват сънищата,
във които тя никога не идва,
съскат с презрителна злост
към кълновете недоизпепелена надежда,
дето крия в калта на всеки
все още невкаменил ме провал.
Кажи ми, как да отворя очи,
когато светът ми се е свил
в една последна студена неделя
и кой ще нахрани гласовете
на вечно плачещото мое безпокойство,
щом в сумрака на бъдното
гасне жълтия бяг на всяка луда авлига?
Изгребваш небето и гаснеш,
скарабей мой,
езически изящен.
Мандрагора израства от всеки твой вопъл,
слънцето изскубва лъчите си колосално тихо.
а страхът забравя своето име.
Пъпната връв на изгрева само дочакай,
защото любовта не е избор,
а избраност.
Както всяка дума става на прах
и всяко тяло се превръща във камък
така и ти ще обичаш винаги тази,
която никога няма да бъде твоя,
дори хиляда нощи да ти се обещае,
на хиляда и първата ще избяга със сърцето ти за награда.
Но ти не тъгувай, въпреки че ме болиш –
веднъж в живота се обича със сърце,
в остатъка - без.
© Marielli De Sing All rights reserved.