Oct 13, 2022, 1:45 PM

Уроци по летене 

  Poetry » Phylosophy
1030 3 8

Затворени книги сме – страници и неразрязвани,
 в душите – изгнаници раните и не кървят.
Доброто е мит, любовта има много за казване,
но глух е от взривове май озверелият свят.

 

Въртят се все в шеметно бързане хукнали дните ни,
на думите смисълът стана притворно двояк.
Обръгнали вече на всичко и зли, и преситени,
дали ще си върнем искрата човечност и как?

 

И мели ни делникът, чакат отвън мършоядите,
в очите им гладни – там даже човекът е звяр.
Пред полет, човеци учете се първо да падате,
от дългото падане, смелост почерпил Икар.


https://youtu.be/ugrAo8wEPiI

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??